Rac de lac (Pontastacus leptodactylus)
Racul cu clești lungi și subțiri al apelor de câmpie (sinonim Astacus leptodactylus). Adulții depășesc frecvent 14 cm lungime totală. Femela poartă 180-600 de ouă până când puii devin independenți.
- Nume științific
- Pontastacus leptodactylus
- Habitat
- Ape lin curgătoare, lacuri, eleșteie, canale, râurile mari și Dunărea. Se adăpostește în malurile de pământ și în vegetația submersă.
- Hrană
- Mănâncă aproape orice și e activ și ziua, și noaptea. Adulții mănâncă și plante submerse când hrana animală lipsește.
- Reproducere
- oct-dec